מרק שקדים קר, עם שום מטוגן, קריספי רייז, וענבים

כשאני מתארח אצל אנשים הם קודם מכל מתנצלים שהואכל שלהם לא מספיק לי בגלל שאני שף, אז אני חייב להגיד שוב, אני לא מגיע לבקר אף אחד, אני מתארח ומגיע ליהנות עם בעל הבית וכך גם יחד עם כל שהוא יגיש לי, כך גם שאני אוכל במתעדות חיצוניות, יש אפשרות  לאכול כדי לשבוע, ויש לאכול כדי לחוות, כשאני אוכל כדי לשבוע אני לא מחפש חוויה, רק שיהיה טעים, אבל כשאני מגיעה לשלם על חוויה שם אני מחפש להיות מופתע, לטעות משהו שאף לא טעמתי, להתרגש ממנה גאונית, או מיד של טבח עם עבודה נכונה על חומר גלם, כך פגשתי את המרק הזה, חיפשתי בתפריט של מסעדה מאוד רצינית את כל המנות שאני לא מכיר והזמנתי את כולם נראה לי, אחת המנות היה המנה הנוכחית, מרק קר של שקדים, הם עוד הגדילו לעשות וגירדו לתוך המנה גם דגים מיובשים, שבכלל נותנים טעם נוסף למנה, הופתעתי עד כדי כך שהיה לי ברור שאני מכניס את זה לעיתון, המלצה שלי תכינו בבית אפילו שזה נשמע מוזר, זה מטורף כמה שזה טעים.

חומרים:

השריית השקדים:

  • 200 גר' שקדים מולבנים
  • ·       2 כוסות מים חמים

מרק שקדים:

  • שקדים מסוננים
  • מיי השריית השקדים
  • חצי כוס חלב סויה
  • ·       1 שן שום
  • כף שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • ·       2 כפות דבש / סילאן
  • חצי כוס קוביות קרח

שום מטוגן:

  • חצי כוס שמן
  • ·       6 שיני שום פרוסות דק

קריספי רייז:

  • 1 כוס אורז בסמטי מבושל
  • ·       2 כפות שמן זית

גרניש:

  • חופן ענבים פרוסים לטבעות דקות

אופן ההכנה:

השריית השקדים:

  • מכסים את השקדים במים חמים, ומשרים למשך שעה, מסננים ושומרים את הנוזל והשקדים בנפרד.

מרק שקדים:

  • מעבירים למעבד מזון את כל המוצרים מלבד מי ההשרייה, וטוחנים למרקם חלק, ממשיכים לטחון ומוסיפים מי השרייה בזילוף עדין עד למרקם קרמי עשיר, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מסננים את המרק בעזרת בד חיתול וסוחטים את החיתול, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים לדילול, מתקנים תיבול, שומרים במקפיא עד ההגשה.

שום מטוגן:

  • במחבת קטנה מחממים שמן לטיגון, מכבים את האש וממתינים חצי דקה, מכניסים את השום לשמן, ומשגיחים עליו שלא ישרף, הופכים לצד שני, ומוציאים כשמקבל צבע יפה, במידת הצורך מדליקים שום את האש לחמם את השמן ומכבים בזמן העבודה.

קריספי רייס:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מערבבים את האורז עם השום, ומפזרים בשכבה אחידה על התבנית, אופים בתנור כ 20 דקות עד שהאורז משחים והופך לקריספי, מקררים.

הגשה:

  • ממלאים 2 מצקות מרק בתוך צלחת יעודית, מפזרים בתוכו קריספי רייס שום מטוגן וענבים חתוכים, בתאבון.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.