מלבי שמנת זיתים, אגוזים מלוחים גרוסים, קוקוס קלוי, קולי פלפלים ועגבניות

 

"הומאז – מתן הוקרה ליוצר דרך רמז ברור ליצירותיו" לאחרונה יש לי תקופת מלבי, אנחנו אוהבים להכין בבית את הקינוח הזה, הוא קיצי נעים וקליל, ובעיקר בגלל שההכנה שלו הכי פשוטה בעולם ומהירה, באחת הפעמים שאכלתי מלבי הרגשתי צורך אז לתרגם אותו למלוח, אודה ולא אבוש שזרקתי לפח כל מיני גרסאות עד שהצלחתי להגיע למשהו אכיל, רק אחר כך התחלתי לשפר טעם, בסוף הצלחתי ליצור מנה שדומה מעט בטעמים ובמרקם, כל שאר ההצגה על הצלחת משלימים את חווית המלבי.

חומרים:

  • 1 כוס אורז מבושל
  • ·       1 מיכל שמנת לבישול
  • ·       1 כוס חלב
  • רבע כוס זיתים קצוצים
  • ·       1 שן שום קצוצה
  • כף קורנפלור
  • רבע כוס מים
  • קורט אגוז מוסקט
  • כפית שום גבישי
  • חצי כפית מלח דק
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • ·       5 טיפות מי ורדים

אגוזים מלוחים גרוסים:

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • חצי כוס מלח גס
  • חצי כוס מים חמים

קולי פלפלים ועגבניות:

  • כוס וחצי שמן זית וקנולה
  • ·       1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • ·       10 יחידות עגבניות מיובשות
  • ·       3 שיני שום
  • כף חומץ
  • כף וודקה
  • חצי כפית מלח דק
  • רבע כפית פלפל שחור טחון

גרניש:

  • חצי כוס קוקוס

אופן ההכנה:

מלבי שמנת זיתים

  • במחבת רחבה מחממים חלב עם שמנת זיתים ושום, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מערבבים קורנפלור בחצי כוס מים עד שנמס, ושופכים לתוך השמנת, מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות, מכבים את האש ומכניסים את האורז למחבת, מערבבים ושומרים חם להגשה.

אגוזים מלוחים גרוסים:

  • מערבבים מים חמים עם מלח גס עד שנמס, משרים את האגוזים בתוך מי המלח שעתיים, מסננים ומפזרים על תבנים עם ניר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל 150-160 מעלות, כחצי שעה עש שמתייבש, קוצצים להגשה אחר שמתקרר.

קולי פלפל ועגבניות:

  • מחממים בסיר קטן שמן עד כמעט טמפ' טיגון, מוסיפים לשמן את העגבניות והפלפלים, שומרים של להבה נמוכה, חום בינוני, מבשלים חצי שעה, מסננים ושומרים את השמן.
  • מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם רצוי, מוסיפים בזילוך עדין את השמן עד למרקם מתאים.

הגשה: במרכז הצלחת מפזרים מעט אגוזים, מניחים מעליו את המלבי וסוגרים באגוזים, מנקדים כמה נקודות של קולי פלפל ועגבניות, מפזרים סביב קוקוס וקולי פלפל עם עגבניות

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.