גרבלקס סלמון בעישון קר עם רוטב סלק

גם גרבלקס זו שיטת בישול ואני ייחד לה טור בהמשך, אבל מה עוד אפשר לעשות עם גרבלקס – הדרך הכי נכונה לשמור גרבלקס לאורך זמן, לחתוך לקוביות ולהשרות בתוך שמן זית, כל פעם שרוצים מוציאים בעזרת מזלג נקייה חתיכה סלמון וממשיכים לשמור מכוסה בשמן במקרר, ניתן גם לטחון למוס סלמון מרוכז, אבל חשוב שהמנה תיהיה קטנה היות והטעמים יהיו מרוכזים, ואפשר גם להכין סביצ'ה – לחתוך לקוביות קטנות ולערבב עם ירקות שחתוכים לקוביות קטנות, לערבב עם מיץ לימון ולהגיש על סלט אבוקדו.

חומרים:

  • 500 גר' דג סלמון ללא עור ועצמות
  • כוס סוכר חום
  • חצי כוס מלח דק
  • חצי כוס מלח גס
  • ·       2 כפות טימין
  • ·       2 כפות שום גבישי
  • גרדה מלימון

קרם סלק:

  • 2 יחידות סלק קלוף
  • ·       2 כפות סוכר חום
  • כפית רוטב סויה
  • כפית רוטב ברביקיו
  • רבע כוס שמן זית

עישון קר:

  • חצי כוס אורז
  • רבע כוס עלי עלים של תה בתפזורת
  • ·       3 כפות סוכר
  • ·       3 כנפי רוזמרין
  • חצי כוס שבבי עישון
  • מחבת ווק פחות שימושית

אופן ההכנה:

  • גרבלקס – מערבבים את כל החומרים מלבד הסלמון ומחלקים לשנים, מפזרים בקופסה חצי מכמות התבלינים של הכבישה מניחים מעליו את הסלמון וסוגרים עם יתר חומרי הכבישה, מוודאים שהדג עטוף בתערובת, סוגרים בניילון נצמד ומניחים משקולת קטנה על הדג, משאירים ל 48 שעות.
  • מוציאים את הדג מהמשרה ושוטפים אותו, מייבשים בעזרת מטלית נייר, מניחים על רשת וממקמים במרכז התנור.
  • תערובת עישון – מניחים את כל החומרים בתוך ווק, ומדליקים על האש בחום גבוה עד שעולה עשן, מערבבים על מנת שיווצר עשן סמיך יותר.
  • מעבירים את המחבת לתנור וסוגרים את התנור, כך שהעשן שנפלט יישאר בתנור, כעבור 10 דקות כשכמות העשן יורדת חוזרים שוב על הפעולה בכיריים ושוב מחזירים לתנור.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר, פורסים דק.
  • קרם סלק – פורסים שני רצועות רדיד אלומיניום ומניחים את הסלק במרכז הניר כסף, מפזרים סוכר על הסלט ועוטפים את הסלק בנייר כסף כמו סוכריה, מכניסים לתנור לשעה וחצי עד שמתרכך.
  • טוחנים במעבד מזון את כל החומרים לקרם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

אשמח לשמוע מה חשבת

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.