מתכון קדרת ירקות כתומים, עדשים שחורות וטופו בתנור

מתכון למנה טבעונית קלה להכנה, ממוצרים זמינים וטעימה מאוד למי שלא אוכל בשר.

מצרכים:

לקטניות:

  • 1 כוס עדשים שחורות מושרות יממה במים חמים

לטופו:

  • 250 גרם טופו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 לימון-מיץ
  • מעט צ'ילי חריף

לירקות והמנגו:

  • 1 דלעת ערמונים קטנה שטופה וחתוכה לפרוסות
  • 1 מנגו קטן חתוך לקוביות
  •  1/2 דלורית בינונית חתוכה לקוביות
  • 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות יותר

לרוטב:

  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סילאן
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הטופו:

  • חותכים את הטופו לקוביות ומשרים בחומרי המשרה למשך שעתיים וחצי.

מכינים את המנה:

  • מפזרים בקרקעית התבנית את העדשים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
  • מערבבים בקערה את כל הירקות והמנגו, מתבלים במיץ תפוזים, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור ומסדרים מעל העדשים שבתבנית.
  • מסננים את הטופו מחומרי המשרה ומפזרים מעל הירקות הכתומים.

אופים את המנה:

  • מכסים ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות, מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
  • מערבבים ומגישים לשולחן.

להגשה נוחה: ניתן לבשל הכל בתבנית פיירקס או בכל תבנית הגשה אחרת ולהגיש אל השולחן היישר מהתנור.

אחסון: 4 ימים במקרר

 

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

פורסם במגזין החורף של 'טעימות' מגזין המזון מבית 'משפחה'.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.