אני כבר שומע את אותם המצקצקים שישאלו אז איפה השקשוקה, זה אמנם לא שקשוקה קלאסית, אבל עם טעמים כאלו לא אכפת לי איך תקראו לזה, יש פה שילוב נדיר של טעמים ומרקמים מטורפים, בפנים שקשוקה פלפלים, עטוף בקריספי פילו ואז יש גם פירורי בצק פסטו פריך ביס מהחלומות, אבל במנה הזאת אני בוחר לפתוח לעוד סגנונות הגשה שהם ללא צלחת ענפים ששושי אספה בדרך, שטפנו הייטב ויבשנו, שברנו לגודל רצוי, ופשוט הנחנו, מצאנו זווית נכונה שהמנה עומדת בזכות עצמה ולא צריך להעמיד פיגומים, וזהו, פשוט לא צריך יותר מזה כלום, הסקרנות תעשה את שאר העבודה.
חומרים:
- 4 דפי פילו
- רבע כוס שמן למריחה
שקשוקה פלפלים:
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
- · 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- חצי פלפל חריף חתוך קטן (אפשר להוסיף לפי הטעם)
- · 4 שיני שום כתושות
- כף פפריקה מעושנת
- כף פפריקה מרוקאית
- כפית מלח דק
- כף סוכר
- רבע כוס שמן זית
- כף רסק עגבניות מעורבב בחצי כוס מים
- · 3ביציים
שטרוייזל פסטו:
- כוס וחצי קמח
- חצי כוס פסטו מוכן
- חצי כוס שמן קנולה
- כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- שקשוקה פלפלים – בסיר או מחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים לשמן את הפפריקות ומטגנים כ דקה עד שהתבילינים מעלים ניחוח נעים, מוסיפים את הפלפלים והשום ממשיכים לטגן כ שלוש דקות.
- מוסיפים את הרסק עגבניות עם המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות עד שהפלפלים רכים, מערבבים ובודקים כל הזמן שלא נשרף הפלפלים, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול, מעבירים לקירור של שעה.
- מוסיפים 3 ביציים, מערבבים ומכבים את האש, ממשיכים לערבב ונונתים לביצים להתבשל בחום המחבת.
- שטרוייזל פסטו, מערבבים את כל החומרים לבצק פרורים
- מחממים תנור על 190 מעלות ומניחים נייר אפיה על תבנית תנור.
- מניחים על משטח העבודה עלה פילו, ומורחים אותו בשמן, מניחים עליו עוד עלה מורחים גם אותו במעט שמן, חותכים באמצע לאורך ושני חיתוכים לרוחב, כך שנוצר 6 מלבנים.
- ממלאים 2 כפות שקשוקה סוגרים מהצדדים ומגלגלים בצורה הדוקה, מניחים בתבנית האפייה.
- מברישים מעל הסיגרים בשמן ומפזרים שטורייזל מהדקים בעזרת קצוות האצבעות ומפזרים עוד שטרוייזל.