טריפל ירוקים – מלפפון קריספי, סלט מלפפון וקינואה, נחש גבינת שמנת, רוטב מלפפונים ושמנת

למתבונן מהצד יש משהו מצחיק במנה, "מלפפון קריספי" זה בעצם מלפפון רגיל, מה אתה מנסה לעשות?!?! אבל האמת שמפתיע מה מקבלים ממלפפון רגיל שמטופל נכון, במיוחד במנה הזו שיש בה שילוב של מלפפון במספר מרקמים, אני יכול לספר לכן שלאורך זמן צילום המנה כל קערת המלפפון נאכלו כאילו מדובר באסאדו עסיסי שיתבשל שעות, המנה הזאת מורכבת משילוב, כל מוצר שלעצמו הוא טעים, אבל השילוב בין כל רכיבי המנה יוצרת את המנה שגם ניראית יפה וגם טעימה מאוד.

חומרים:

מלפפון קריספי

  • 1 מלפפון חתוך דק דק
  • ·       2 כוסות מי קרח
  • כוס קוביות קרח
  • חצי כפית מלח דק

סלט מלפפון וקינואה

  • חצי כוס קינואה מבושלת במי מלח
  • ·       2 מלפפונים מגורדים בפומפיה דקה מסוננים מנוזלים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • ·       1 שן שום כתושה
  • כף מיץ לימון
  • ·       2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח דק
  • כפית רוטב סויה
  • כפית דבש

רוטב שמנת מלפפון

  • 1 וחצי מלפפונים שטופים וחתוכים
  • ·       1 שן שום
  • מעט מלח דק
  • רבע פלפל חריף ירוק (לפי הטעם)
  • ·       2 כפות שמן זית
  • כפית חומץ
  • חצי מיכל שמנת חמוצה
  • חצי באגט ללא הקרום הקשה חתוך גס

להגשה

  • 1 קופסה 250 גר' גבינת שמנת

אופן ההכנה:

מלפפון קריספי:

  • מכניסים את פרוסות המלפפונים לתוך מי הקרח ביחד עם קרח וקוביות קרח, משאירים 15-30 דקות.

סלט מלפפון וקינואה:

  • מערביים יחד את כל חומרי הסלט, משאירים רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול.

רוטב שמנת ומלפפון:

  • במעבד מזון טוחנים את המלפפון עם השום והפלפל חריף למרקם נוזלי.
  • מוסיפים את יתר החומרים ממשיכים לטחון למרקם אחיד, במידה ויוצא סמיך מידי מוסיפים מעט שמנת, במידה ויצא דליל ניתן להוסיף עוד באגט, טועמים ומתקנים תיבול.

גבינת שמנת

  • מעבירים את גבינת השמנת לתוך שק זילוף עם צנתר עגול.

בניית המנה:

  • יוצרים טבעת של גבינת שמנת, ומסדרים לידה סלט קינואה ומלפפון, מעליו מסדרים קריספי מלפפון, ושופכים מעט רוטב שמנת מלפפון לתוך מסגרת הגבינת שמנת.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.