- בחרו את הקצב שלכם – אל תתפשרו על קצב אמין וטוב, גם אם קראתם את ה"מדריך המלא לבדיקת טריות הבשר" עדיין אתם לא מומחים, ולא יעזור אם תתאמצו מאוד בהכנה כשקיבלתם נתח לא טוב.
- התאימו את סוג הצלייה לעובי הנתח – לנתח עבה התאימו צלייה ארוכה יותר, ולנתח דק התאימו צלייה קצרה יותר.
- שמרו על טמפרטורת הסטייק – כשהסטייק עולה על האש חשוב מאוד שהטמפרטורה שלו תהיה טמפרטורת חדר ואפילו קצת חמים יותר כדי שלא יקרר את המחבת.
- מחבת/גריל – אם משתמשים במחבת, חשוב שתהיה עבה ונון סטיק, לחמם על להבה גבוה. במידה ועושים על הגריל, חשוב שהחום יהיה גבוה, אבל צריך לבדוק שאין אש חיה שרק תחרוך את הנתח ולא תבשל אותו מבפנים.
- תיבול – מלח מפריש נוזלים, אל תתבלו לפני הצלייה, תבלו את הסטייק אחרי הצלייה או כשהופכים צד, מלח גס ואפשר גם פלפל שחור גרוס לפי הטעם..
- עזבו אותו לנפשו – אין צורך לשחק בסטייק ולהפוך אותו כל הזמן. מניחים את הסטייק, (במידה ורוצים דוגמת פסים, אחרי 2 דקות מרימים, מסובבים 45 מעלות ומניחים) לדרגת עשייה מדיום, בערך 6 דקות מכל צד (תלוי בסוג ועובי הנתח). עדיף להוריד דקה לפני מהאש לחרוץ חריץ ולבדוק שמוכן,במידת הצורך להחזיר לאש להשלמה, מאשר לייבש לו את החיים.
- תנו לו לנוח – אחרי שיצא מהמחבת תנו לסטייק לנוח חמש עד 8 דקות לפני החיתוך ככה תשמרו על הנוזלים בתוכו והם לא יצאו החוצה.
אולי יעניין אותך...
גרילמן פרטי
מארגנים מסיבה? ערב עם חברים? אירוע השקה? או ערב יום עצמאות טעים למשפחה? גרילמן אישי זה מה שאתם מחפשים! נעים מאוד, אני שף ישראל, אוכל זה