תבשיל ירכיים במיקס זיתים ותפוח אדמה פריזיאן. שף ישראל דודק, צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, פורסם במגזין חורף של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה'

מתכון לתבשיל ירכיים במיקס זיתים ותפוח אדמה פריזיאן

מתכון לארוחת צהריים טעימה ומשביעה המתאימה לכל המשפחה עם טעמים נפלאים בכל ביס וביס. טעמם של הזיתים השונים המתבשלים יחד עם התפוח אדמה והעוף מתפזרים בסיר ומוציאים טעמים מיוחדים וריחות מגרים.

חומרים:

  • 6 ירכיים נקיות, שטופות ויבשות
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה פריזיאן (זן של תפוחי אדמה קטנים) חתוכים כל אחד לשניים. (הערה: תפוחי אדמה רגילים לא ישמרו על צורתם ויהפכו לפירה בבישול הממושך)
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 2 סוגים שונים של זיתים שחורים מגולענים
  • 2 סוגים של זיתים ירוקים מגולענים
  •  1/4 כוס שמן זית וקנולה מעורבבים
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים את הירכיים על צד העור שלוש דקות ומעבירים את העוף לקערה.
  • מכניסים לסיר על השמן בו טוגנו מנות העוף את תפוחי האדמה. מטגנים חמש דקות, מוסיפים את הזיתים והכורכום.
  • ממשיכים לטגן עוד חמש דקות ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים 2 כוסות מים, מגרדים את קרקעית הסיר מהמשקעים (כל מה שנדבק אליה), מוסיפים פטריות ותבלינים ומניחים מעל את הירכיים כשהעור כלפי מעלה..
  • מפזרים מעל את ענפי הרוזמרין, סוגרים את המכסה ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.
  • בודקים מדי פעם שלא נגמרו הנוזלים במידת הצורך מוסיפים כוס מים חמים.
  • מתקנים תיבול ומגישים.

אחסון: 4 ימים במקרר, לא ניתן להקפיא.

טיפ: בכל המתכונים כשצריך להוסיף מים, רצוי להוסיף מים ממרק ירקות (בלי הירקות) במקום מי ברז. במתכונים בשריים רצוי להוסיף מרק עוף ביתי וזך. כאשר עושים שימוש במרק ירקות או במרק עוף, משמיטים כמובן את אבקת המרק מהמתכון.

 

פורסם במגזין החורף של 'טעימות' – מגזין המזון מבית 'משפחה'.

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק.

 

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.