תבשיל דג חם ומחמם, קל להכנה, המתאים לימות החורף הקרים וגם כדג לסעודת ליל שבת.
מתכון ל-6 מנות. זמן ההכנה: כשעתיים ו- 40 דקות כולל זמן השרייה.
מצרכים:
- 6 פרוסות בורי עם העצם
- 20 פלפלונים בצבעים חתוכים לחצי ונקיים מגרעינים
- 20 עגבניות שרי בצבעים חתוכות לחצי
- 2 כרישה/פרסה חתוכה לפרוסות רחבות
- 2 לימונים סחוטים
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 1 כוסות יין לבן
מכינים דגים במרינדה:
- משרים את הדגים במיץ מלימון אחד ובכפית מלח דק למשך שעה.
- שוטפים, מייבשים ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה יין לבן, מיץ לימון, אבקת מרק ושמן זית ומשרים את הדגים במרינדה למשך חצי שעה.
- מעבירים לתבנית תנור ואופים חצי שעה ב-180 מעלות.
מוסיפים את הירקות:
- מערבבים את כל הירקות בתבנית רחבה ושטוחה, מתבלים במעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מפעילים את הגריל העליון בתנור ומכניסים למקום הכי קרוב לגריל כדי שהירקות ייחרכו ולא ייאפו למשך 10 דקות בערך (הזמן עלול להשתנות בגלל ההבדלים בין התנורים, ולכן יש לשים לב שהירקות לא יישרפו).
- מעבירים את הירקות לתבנית הדג, מכסים ואופים 35 דקות ב-180 מעלות.
אחסון:
3 ימים במקרר (חשוב לשמור בקופסא סגורה היטב על מנת שריח הדגים לא ימלא את המקרר.
מתכון שפורסם במגזין החורף של טעימות מבית 'משפחה', גיליון 68
צילום: אסף אמברם. סטיילינג: נועה קנריק