המושג קרפצ'יו גנוב מעולם הבשר, אך הכוונה נשארת אותו בר, צורת חיתוך דקיקה שמסייעת לאכול את המוצר גם ללא בישול ארוך, במתכון הנוכחי הסלק מקבל חימום בתנור תוך כדי תיבול עדין הבישול הוא ממש קצר והוא מרכך רק במעט את הסלק, אך מכיוון שהסלק פרוס דק מאוד הוא לא צריך יותר מזה, כעת כל שנותר זה למלות במילוי עם נוכחות, במתכון הזה יש את הסלמון מעושן שיש לו נוכחות חזקה, צירפתי לו איולי ובצל להשלמת טעמים ומתקבל מנה טעימה ונעימה, באותו מידה ניתן למלאות עם גבינת שמנת או פרומעז, ואפשר גם לקחת לכיוון בשרי ולמלאות בפסטרמה או בשאריות בשרים, כל עוד הרעיון המרכזי מובן, השמים הם הגבול.
חומרים:
קרפצ'יו סלק:
- 1 סלק פרוס דק במנדולינה
- כפית סוכר
- כפית מלח
- כפית מיץ לימון
איולי פלפל קלוי:
- 1 פלפל אדום שרוף על האש (לא מקולף) מחורר ועומד על מסננת לניקוז נוזלים.
- · 3 שיני שום שרופות מעט
- · 1 תפוח אדמה בינוני מבושל עד ריכוך וחתוך לקוביות
- · 1 ביצה
- · 1 כוס שמן מעורב זית וקנולה
- כפית מלח דק
- חצי כפית פלפל שחור
בצל בסומק:
- 2 בצל סגול חתוך לחצי ופרוס דק
- כף חומץ
- כפית מיץ לימון
- רבע כפית מלח דק
- קורט פלפל שחור
- · 5 כפות שמן זית
- · 2 כפות שמן קנולה
- · 2 כפות סומק
מוצרים למילוי:
- 100 גר' סלמון מעושן חתוך לפרוסות ומגוגל קטן
- ענף שמיר שטוף ומחולק לפרחים
אופן ההכנה:
קרפצ'יו סלק
- מחממים תנור ל 180 מעלות, מסדרים את הסלק על ניר אפיה, מברישים במעט מיץ לימון ומפזרים מלח וסוכר מעט, מכסים בנייר פרגמנט, מכניסים לתנור ל 8 דקות, מוציאים וישר מניחים מעליו עוד תבנית של תנור כך שיצור לחץ אחיד על כל הסלק, משאירים כך 15 דקות עד שמתקרר.
איולי פלפל קלוי:
- טוחנים את הפלפל והשום למחית חלקה, בכלי גבוה שמתאים לבלנד מוט מניחים את כל החומרים, מכניסים את הבלנדר מוט את התחתית וטוחנים, מעלים מעט וממשיכים לטחון ליצרת קרם אחיד ויציב, טועמים ומתקנים תיבול.
בצל בסומק:
- מערבבים את כל המוצרים, משאירים על השיש מכוסה לשעה, טועמים ומתקנים תיבול.
בניית המנה:
- סופגים מהסלק עודפי מיץ, מטפטפים בתוכו מעט מהאיולי, ומניחים סלמון מעושן, מעליו מניחים בצל מוחמץ ועלי שמיר, סוגרים בעדינות ומחזיקים עם אטב קטן, מגישים על איולי פלפל קלוי.