את טעם הסלק רכשתי רק בשנים האחרונות, לא גדלתי על סלק, והפעם היחידה שסלק נכנס לאמא שלי למטבח היה רק בפסח, וגם אז המקום שלו היה מוגבל מאוד, לקח לי זמן להתחבר אליו, ולהבין את המהות שלו, לסלק יש חיבור דיי אובססיבי אם אפשר לקרוא לזה ככה לחמוץ, מצד שני יש לו מתיקות טבעית נעימה מאוד כך שגם בסביבה של סוכר הסלק ירגיש ביטחון ויבלוט קצת מעל כולם, למרות כל התכונות האלו הסלק מתמודד עם חיבור יוצא דופן גם מול תבלינים חזקים כמו כמון צ'יפוטלה וחבריו, במתכון הבה הפרדתי טכניקות וטעמים ונתתי להם להתחבר יחדיו רק על הצלחת ב "מאני טיים ", בקיש עצמו הכנסתי את התבלינים וברוטב את הטעמים, שילוב של שניהים על הצלחת יניב מנה מנצחת.
הקפאה – אופים את הקיש, מקפיאים בתוך קופסה מכוסה בשקית, את הרוטב מכינים וסוגרים בתוך כלי שמתאים לרוטב.
חומרים לקיש:
- 2 סלקים מגורדים בפומפייה דקה
- · 1 בצל קטן חתוך דק
- · 4 ביצים
- · 1 כוס קמח
- חצי כפית מלח דק
- רבע כפית צ'יפוטלה
- חצי כפית פלפל שחור
- קורט כמון
- חצי כפית גבישי שום
- כפית פפריקה מעושנת
- · 5 כפות שמן זית
- עלי שומר / שמיר לקישוט
רוטב סלק חמצמץ:
- 1 סלק גדול חתוך לשמונה
- · 1 בצל קטן חתוך לארבע
- חצי כוס רוטב רימונים / שזיפים
- רבע כוס מיץ לימון
- · 5 כפות סוכר
- · 5 כפות סילאן
- · 2 כפות רוטב ברביקיו
- חצי כפית מלח דק
- חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים מלבד עלי השמיר, טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבניות חצי עיגול וממלאים בפשטידה, מכניסים לאפייה ל 40 דקות עד שמשחים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
- רוטב סלק – ממלאים את כל החומרים בסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לצימצום נוזלים בחצי והסמכה טבעית של הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- הגשה – מברישים את הפשטידה ברוטב החמצמץ ומסדרים עליו את עלי השומר, מורחים על הצלחת מהרוטב ומניחים את הפשטידה עליו.