מתכון קיש פשטידת אפונה עם קוביות סלמון

הקיש משלב בין מנת דג לפשטידת אפונה טעימה במיוחד. אפשר גם להכין את המתכון כקישים אישיים ולהגיש לכל אחד מנה אישית. מתכון מיוחד וטעים שיכול לשמש גם כמנת פתיח וגם כמנה ראשונה, תלוי בכם- איך שתחליטו.

מצרכים:

לקיש (תבנית 24 ס"מ):

  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • חלמון ביצה
  • 1 כף מים

לפשטידת האפונה:

  • 1/2 3 כוסות אפונה קפואה מושרת במים חמים חצי שעה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • כף אבקת מרק
  • 1/4 כוס מים
  • כפית מלח
  • לקוביות הסלמון:
  • 3 מנות פילה סלמון חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח דק

אופן הכנת הקיש:

  • מערבבים את כל החומרים לבצק, מכסים ומשהים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק בנייר אפייה ומעליו שמים אורז או כל סוג אחר של קטניה כמשקולת.
  • אופים 20 דקות בתנור מחומם מראש ב180 מעלות.
  • מוציאים את האורז (אפשר לשמור אותו לשימוש חוזר לאותו צורך).
  • משרים את הסלמון 10 דקות בשמן הזית והמלח.

אופן הכנת מלית האפונה:

  • מערבבים את כל המוצרים בקערה.
  • מועכים בבלנדר יד למחית.
  • יוצקים את המלית לתוך הקיש.
  • משקעים בפנים את קוביות הסלמון.
  • אופים 25 דקות על 180 מעלות.

צילום וסטיילינג שושי סירקיס

פורסם בעיתון "בתוך המשפחה" מספר 805

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.