בשבתות קרות או בימים גשומים כשבא לכם להתחמם, כל המשפחה עם אוכל חם וטעים, תוכלו לאמץ את המתכון הבא ולהגישו בארוחה משפחתית.
זמן הכנה: כ- 1/2 3 שעות
ל- 8 מנות:
חומרים:
- 1 נתח שפונדרה/צוואר מספר 2, במשקל 2 קילו חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1 בקבוק יין אדום חצי יבש
- 10 יחידות בצלצלי שאלוט אדום או 7 יחידות בצל אדום קטן חתוכים לרבעים
- 1 כרוב אדום קצוץ גס
- 10 חצילונים שטופים וחתוכים לרבעים
- 3 גרגירי פלפל אנגלי
- 3 עלי דפנה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- יומיים לפני הבישול שוטפים את הבשר במים ומייבשים אותו בעזרת מגבת נקייה.
- מכניסים לקערה ומשרים ביין עד כיסוי, מכסים את הקערה ושומרים במקרר.
- כעבור יומיים מעבירים את הבשר לסיר, מתבלים בפלפל אנגלי ועלי דפנה, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים.
- מוסיפים את שאר הירקות שבמתכון, מערבבים, מבשלים עוד שעה וחצי, זורים מלח ופלפל ומגישים.
אחסון: 4 ימים במקרר.
טיפ: במידה ורוצים להקפיא, יש להקפיא את הבשר בלבד, בלי הירקות עם הרוטב. ובהגשה להכין את הירקות:
- מחלקים את כמות הירקות שבמתכון לשניים, ובשלב הוספת הירקות מוסיפים רק מחצית מהם.
- לפני ההגשה, מעבירים למחבת עם מעט שמן את הירקות שנשארו, מקפיצים עם מלח גס שלוש דקות, מוסיפים מעט ממי הבישול של הבשר וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות. מגישים עם נתחי הבשר.
פורסם במגזין חורף של 'טעימות' – מגזין המזון מבית 'משפחה'.
צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק