מתכון שפונדרה ביין אדום עם ירקות אדומים שף ישראל, צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, פורסם במגזין חורף של 'טעימות'- מגזין המזון מבית 'משפחה'.

מתכון קדרת שפוננדרה ביין אדום עם ירקות אדומים

בשבתות קרות או בימים גשומים כשבא לכם להתחמם, כל המשפחה עם אוכל חם וטעים, תוכלו לאמץ את המתכון הבא ולהגישו בארוחה משפחתית.

זמן הכנה: כ- 1/2 3 שעות

ל- 8 מנות:

חומרים:

  • 1 נתח שפונדרה/צוואר מספר 2, במשקל 2 קילו חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1 בקבוק יין אדום חצי יבש
  • 10 יחידות בצלצלי שאלוט אדום או 7 יחידות בצל אדום קטן חתוכים לרבעים
  • 1 כרוב אדום קצוץ גס
  • 10 חצילונים שטופים וחתוכים לרבעים
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • יומיים לפני הבישול שוטפים את הבשר במים ומייבשים אותו בעזרת מגבת נקייה.
  • מכניסים לקערה ומשרים ביין עד כיסוי, מכסים את הקערה ושומרים במקרר.
  • כעבור יומיים מעבירים את הבשר לסיר, מתבלים בפלפל אנגלי ועלי דפנה, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים.
  • מוסיפים את שאר הירקות שבמתכון, מערבבים, מבשלים עוד שעה וחצי, זורים מלח ופלפל ומגישים.

אחסון: 4 ימים במקרר.

טיפ: במידה ורוצים להקפיא, יש להקפיא את הבשר בלבד, בלי הירקות עם הרוטב. ובהגשה להכין את הירקות:

  • מחלקים את כמות הירקות שבמתכון לשניים, ובשלב הוספת הירקות מוסיפים רק מחצית מהם.
  • לפני ההגשה, מעבירים למחבת עם מעט שמן את הירקות שנשארו, מקפיצים עם מלח גס שלוש דקות, מוסיפים מעט ממי הבישול של הבשר וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות. מגישים עם נתחי הבשר.

פורסם במגזין חורף של 'טעימות' – מגזין המזון מבית 'משפחה'.

צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק

 

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.