הכבד ידוע כמוצר יקר, רבים לא יודעים מה הופך אותו לכזה, מעניין לדעת, כשמקבלים קילו כבד הוא מצריך ניקוי יסודי, חיתוך כיס המרה שלפעמים נשאר מחובר וגורם לטעם מר בבישול, לאחר ניקוי מתקבל באזור 900 גרם, ואז מעבירים אותו לצלייה על גבי רשתות, וניגרים ממנו כל הנוזלים. לאחר צלייה נשאר ממנו באזור ה 500-600 גרם, וכך מוכפל ערכו…. בארוחת כבדים הבאה שלכם חישבו כמה תהליכים עוברים על הכבד לפני שהוא מגיע לצלחת.
חומרים:
- 300 גר' כבדים נקיים
- שמן לטיגון
- כוס וחצי קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- כפית אבקת מרק עוף
- חצי כפית מלח
- כוס וחצי סודה קרה
קונפי עגבניות שרי:
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 1 ראש שום מפורק ומקולף
- חצי כוס שמן זית
- כפית מלח גס
- חצי כוס מים
אופן ההכנה:
- קונפי עגבניות שרי – בסיר כבד מניחים את העגבניות, השום ושמן הזית, מדליקים את האש על חום נמוך ומבשלים במשך 15 דקות יחד עם ערבוב עדין כדי לא לפצוע את העגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ומלח, מגביהים את האש ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות על להבה נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מפרידים את הכבד לשתי אונות ומנקים מגידים, מערבבים חזק את כל חומרי הטמפורה מוסיפים מים בהדרגה עד למרקם של טחינה גולמית.
- מחממים במחבת שמן לטיגון, טובלים את נתחי הכבד בטמפורה, ומטגנים בשמן, הופכים צד ומטגנים גם בצד השני.
- הגשה – בצלחת עמוקה מסדרים שלוש חתיכות כבד, מעליהם מפזרים קונפי עגבניות שרי ושום, שופכים מעט מהרוטב על הכבדים.