יש כאלו שקוראים למנה ביצה בקן, השערות קדאיף יוצרות את הקן והביצה מייצגת את עצמה, אבל במנה הזאת מסתתרת הפתעה קטנה, גבינה מותכת מתחת הביצה, המשחק הגדול יהי להגיע לבישול נכון של הביצה בלי לייבש אותה, ואפייה מלאה של הקדאיף, הצעה שלי תכינו אחד לפי המתכון ותראו אם הצלחתם להגיע לאפיה אחידה, במידה ונכשלתם, הכינו את אותו הדבר אבל תכניסו לתנור לפני הביצה ל 10 דקות, אחרי שהקאיף יתייצב מעט והתחיל להשחים, תכניסו את הביצה לקן ואת התבנית חזרה לתנור, עוד אפייה עד שהביצה תתפס והקדאיף יגיע לצבע רצוי.
חומרים:
- 300 גר' שערות קדאיף (בין 40-50 גר למנה)
- · 50 גר' חמאה מומסת
- · 1 גליל גבינת פרומעז
- · 6 ביציים קטנות
- · 1 בצל קצוץ דק דק
- · 2 שיני שום כתוש
- שמן לשימון התבניות
שמנת חמוצה:
- כוס שמנת חמוצה
- · 50 גר חמאה מומסת
- מעט מלח דק
- מעט פלפל לבן
אופן ההכנה:
- קדאיף – מאוורריים את שערות הקדאיף ומערבבים עם חמאה מומסת עד שכל השערות עטופות בחמאה.
- מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים תבניות סופלה מאלומיניום או סיליקון בשמן.
- מכניסים שערות קדאיף לתוך תבנית סופלה ומסובבים ליצירת צורה, בעזרת האצבעות דוחסים כדי שיתיישר לקרקעית ישרה ויצרים שקע במרכז הקדאיף.
- מסדרים 2 פרוסות של גבינת פרומעז מעל מעט בצל ושום כתוש.
- מסדרים את תבניות הסופלה על מגש שנכנס לתנור.
- פותחים ביצה לתוך כל שקע, מכניסים לאפייה של 10-20 דקות עד שהביצה מעט יציבה ושערות הקדאיף משחימות מעט, מצננים שלוש דקות ומוצאים החוצה.
- שמנת חמוצה – מכניסים לקערה רחבה שמנת חמוצה עם מלח ופלפל, ומקצפים בעזרת מקצף חשמלי, מזלפים חמאה מומסת תוך כדי עבודת המקצפה.
- הגשה – מניחים שני כפות שמנת חמוצה במרס הצלחות, ומקישים עליה קלות ליצירת נטיפים של מנת חמוצה, מגישים מעליה את הקדאיף עם הביצה.