אני בטוח שנתקלתם בסופר במוצר שנקרא ג'עלה, סוג של תערובת פיצוחים, אבל דווקא פה הסיפור מתחיל ממקום אחר, ג'עלה זה התכנסות סביב שולחן עם סוגים שונים של אגוזים שקדים וצימוקים, הג'עלה זו מסורת שנשמרת בהרבה מקומות עד היום, וחוגגים אותה בשבתות, בחגים, ובשמחות, מסביב לשולחן עוסקים בשירה בפיוטים ובהתעלות, זה זמן להעברת המסורת לדור הבא, באופן עירוני עוברת גם המסורת הקולינארית דרך שולחן הזה, וכך נוצר שיש מאכלים שונים בשם ג'עלה כשהמוכר זה התערובת פיצוחים הזו, המלצה שלי, עזבו את המוצר בסופר, הוא ממש לא טעים מול מה שתכינו בבית, מאז שהתחלתי להכין את זה, כל שבת מבקשים ממני להכין לנישנוש או אפילו לאכול עם הסלט, טעים מאוד, השבוע קראתי לכל המנה ג'עלה וכדי להשלים את החוויה הכנסתי תערובת ג'עלה לתוך הקציצות, כך שבכל ביס נפגשים במרקמים שונים שגורמים אושר גדול.
תערובת ג'עלה
- 100 גר' שקדים גפרורים
- · 50 גר' שקדים פרוסים דק
- · 100 גר' פיסטוק קלוף
- · 50 גר' צנוברים
- · 100 גר' גרעיני חמנייה קלופים
- · 100 גר' גרעיני דלעת קלופים
- · 50 גר בצל אפוי / מטוגן מיובש
- · 50 גר' חמוציות
- · 3 כפות שמן זית / שום
- כף מלח ים אטנלנטי / גס
קציצות בשר:
- כוס תערובת ג'עלה מוכנה
- · 300 גר בשר בקר טחון
- כף ראס אל חנות
- · 1 בצל מגורד גס
- כפית סודה לשתייה
- כפית חאוויג'
- חצי כפית מלח דק
- צרור כוסברה
- · 2 כפות סחוג
- מעט שמן לטיגון
איולי סחוג ירוק:
- חצי כוס סחוג ירוק
- חצי כוס מיונז
- · 2 שיני שום
- כף מיץ לימון
- קורט כמון
- · 2 כפות שמן זית איכותי
- רבע כפית מלח דק
- חופן עלי פטרוזיליה שטופים ללא הגבעול
אופן ההכנה:
תערובת ג'עלה:
- מערבבים את כל סוגי הגרעינים עם החמוציות בקערה יבשה.
- מחממים מחבת רחבה עד שמעשנת, מוסיפים שמן ממתינים חצי דקה ומוסיפים את תערובת הגרעינים, מערבבים / מקפיצים כל הזמן, כשמתחיל להשחים מוסיפים מלח, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שמגיעים לצבע ענברי יפה, מוציאים מיד מהמחבת לתוך מגש נקי עד לקירור מוחלט.
- קציצות בשר – מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול, מכניסים למקרר לשעה להתמצקות.
- מחממים מעט שמן במחבת, מכדררים כדורים ומטגנים עד השחמה.
- איולי סחוג ירוק – טוחנים את כל המוצרים במעב מזון למרקם אחיד, בערך 5 דקות עיבוד ללא הפסקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה – במרכז המנה מסדרים איולי סחוג ירוק, ומעליו את הקציצות, מסדרים מסביב את תערובת הג'עלה.