כמעט בכל סוגי הבישול האדים שיוצאים מסתובבים בסיר או בתנור וחוזרים חזרה לתבשיל, כך המוצר המתבשל מקבל חום מכל הכיוונים ופעולת הבישול מזורזת. במתכון הבא קליפת הבטטה הופכת למכסה של התבשיל, כך יוצא שכשהבטטה מתבשלת באדים של עצמה, במקרים רבים היא מתבקעת מעוצמת האדים ונוצר חריץ לאורכה. את החריץ נמלא ברוטב מתקתק.
חומרים לבטטה בתנור:
- 6 בטטות קטנות
- כוס מלח גס
- רבע כוס שמן זית
חומרים לרוטב ריויון וסולת:
- 3 כוסות ריויון
- 1 כוס סולת
- 100 גר' חמאה
- 2 כפות שמן קנולה
- 3/4 כוס סוכר
- כוס וחצי מים
- 1/2 כוס פקאן סיני גרוס
אופן ההכנה:
בטטה בתנור:
- שוטפים את הבטטה בסבון ובמים ומייבשים.
- מורחים על הבטטה שמן זית מכל הכיוונים.
- מרפדים תבנית תנור במלח גס, ומניחים עליה את הבטטה.
- אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-45 דקות, או עד שהבטטה משחימה מבחוץ.
- בודקים עם סכין שהמרקם בפנים רך כמו פירה, ומוציאים.
רוטב ריויון וסולת:
- מרתיחים מים וסוכר, ממשיכים לבשל אחרי הרתיחה עוד כעשר דקות בביעבוע עדין עד שהסירופ מצטמצם.
- בסיר אחר ממיסים חמאה עם שמן ומוסיפים סולת, מטגנים עד שהסולת משחימה (בערך עשר דקות).
- מנמיכים את האש, מוסיפים פקאן סיני, מערבבים.
- שופכים את סירופ הסוכר על הסולת בזהירות. (מים שנשפכים על שמן עלולים להשפריץ)
- מערבבים עד שהמים נספגים בסולת, מורידים מהאש ומצננים עשר דקות.
- מערבבים עם הריוויון, מתקנים תיבול, ומגישים.
המלצת הגשה – חורצים לאורך הבטטה ופתחים אותה לשניים, מעבירים לצלחת הגשה, ושופכים בנדיבות מהרוטב.
צילום וסטיילינג: שושי סירקיס פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה'.