התבשיל של החצילים קלויים או בסיס נהדר למבחר מנות, במקרה הזה שילבתי בו קוביות בטטה, כי חיפשתי מנה שהיא לא בשרית ויכולה להשביע, אבל באותה ידה יכולת להיכנס לתבשיל שוארמה דגים, קציצות, ואפילו נקניקיות צלויות, בישול קצר למיצוי טעמים מלא, וחומר הגלם שבסיר נעטף ברוטב טעים ועסיסי במיוחד.
חומרים:
- 2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות
- · 2 כפות שמן זית
- כף מלח גס
תבשיל חצילים קלויים:
- 2 חצילים קלויים על האש ומקולפים, עומדים על מסננת לניקוז נוזלים
- · 1 בצל חתוך לקוביות
- · 5 כפות שמן זית
- צרור פטרוזיליה
- צרור שמיר
- · 5 גבעולי בצל ירוק
- צרור כוסברה ( אופציונלי, לפי הטעם)
- · 2 כפות טחינה
- כף מיץ לימון
- כפית מלח דק
- חצי כפית פלפל שחור
- · 2 שיני שום כתושות
- חצי כוס מים חמים
טחינה שום וזעתר:
- 1 כוס טחינה
- · 1 כוס מים קרים
- · 2 כפות חומץ
- · 1 שן שום כתושה
- רבע כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- · 2 כפות זעתר
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- בטטות – מחממים תנור ל 180 מעלות ומסדרים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט, מערבבים את הבטטות עם השמן והמלח ואופים 20 דקות עד שמשחים מעט ומתרכך.
- מחממים במחבת שמן ומטגנים בצל על שמשנה מעט את הצבע לשקוף.
- קוצצים את בשר החצילים ומכניסים למחבת, מטגנים 10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מכניסים למחבת את יתר המרכיבים כולל קוביות הבטטה, מערבבים ומנמיכים את האש, מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים לבשל עוד חמש דקות.
- טחינה שום וזעתר – מערבבים את כל החומרים, מכניסים למקרר לחצי שעה, מוציאים מהמקרר וטורפים היטב.
- מגישים לצד פיתות קטנות חתוכות לשניים.