במקור סביצ'ה מורכב מדגים חיים, במתכון הזה הכנתי מסלמון מעושן, הוספתי לו פלפל קלוי וקצת בלסמי. קצוות הטעם של חומרים אלו יוצרים טעמים חזקים בפה שהופכים את הסביצ'ה למושלם, רצוי להגיש עם קרקר קדאיף שיוסיף קראנצ'יות למנה.
חומרים:
קרקר קדאיף:
- 300 גר' שערות קדאיף
- 100 גרם חמאה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית שום כתוש
סביצ'ה סלמון:
- 100 גר' סלמון מעושן פרוס דק
- 2 פלפלים קלויים מקולפים חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לקוביות
- מיץ מלימון אחד
- 5 כפות שמן זית
- מלח דק לפי הטעם (הסלמון עצמו מעט מלוח יש לתבל אחרי טעימה)
- כפית חומץ בלסמי
- חצי פלפל חריף קצוץ דק (לבחירה)
אופן ההכנה:
קרקר קדאיף:
- מערבבים את כל המוצרים בקערה גדולה, משטחים על תבנית עם נייר אפייה ומועכים מעט על מנת שיהיה דחוס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמשחים, קורעים ביד חתיכות גסות ומצננים. סביצ'ה סלמון –
- מערבבים בקערה רחבה, טועמים מתקנים תיבול, ומניחים בצד ל 10 דקות.
- מגישים על צלחת לצד קרקר קדאיף