אז מי מאיתנו לא מנקה את הבית לפסח , יש כמובן את האוזני המן שנשארו מפורים , שאריות העוגה משבת , ועוד עוגיות שהשארנו בפריזר לזמנים צפופים , אבל עכשיו הכול יוצא החוצה , ועדיין כואב הלב לזרוק , וגם כואבת הבטן מכל הניקיונות , וצריך משהו שלא עושה הרבה פירורים לנשנש , בשביל זה יש את מתכון השאריות , גם עושה חיסול מלאי , גם מתוק לנשנש , וגם קליל ,
ועוד משהו – יש גם הגשה יפה אם אתם ממש רוצים להרשים מישהו בערב פסח .. בתאבון והמשך ניקיון קליל ..
לשכבה החומה
- 200 גר' שוקולד מריר
- 50 גר' מרגרינה
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- תמצית רום
- 1 כף קקאו
- 2 כפות ליקר
- 2 כפות דבש
לשכבה הלבנה
- 200 גר' שוקולד לבן
- רבע כוס שמן
- 1 כוס מים
- 2 כפות ליקר
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
עוגיות וכל מיני עוגות יבשות טחונות במעבד מזון במשקל כולל של בערך 500 גר' ,תלוי בספיגה של השוקולד .
אופן ההכנה
נכניס לסיר את המרגרינה או השמן במתכון הלבן ביחד עם הסוכר והדבש והמים , נביא לרתיחה עדינה ונשאיר על אש בינונית 10 דקות , נוסיף את שאר המצרכים מלבד השוקולד , לעוד 5 דקות , נכניס את השוקולד לסיר ל2 דקות תוך כדי ערבוב , נכבה את האש ונמשיך לערבב עד להמסה ואיחוד של כל התערובת , נערבב ביחד עם העוגיות המרוסקות ,
לשכבה הלבנה נכניס למעבד מזון רק עוגיות לבנות , ונערבב ביחד עם מסת השוקולד לבן ,
להגשה יפה:
נפרוס ניילון נצמד על משטח העבודה , נניח בשכבה עדינה את המסה החומה , מעליה נשטח את המסה הלבנה , נגלגל בעדינות ונהדק בסגירה , נכניס לפריזר לחצי שעה להתייצבות , נחתוך ונגיש ….
אין לכם זמן להשקיע , כדררו כדורים או גלגלו כל צבע בנפרד בתוך ניילון נצמד והכניסו למקרר .
המתכון פורסם לראשונה באתר קוקר כנסו לפוסט