טבעות סלמון, קרם סלמון, קריספי קינואה, מתבל סלק אפוי עם שום.

חשוב לעקוב אחרי המתכון, בשלב אחד במתכון קורצים מהסלמון חישוקים, ובשלב השני אופים את שאריות הדג ועושים ממנו מוס, לכן חשוב להתחיל עם נתח דג במשקל גדול ולא מחולק באמצע, את החיתוך לבצע בצורה חלקה ולא לשחרר את האחיזה עד שרואים שהדג חתוך עד לקרש החיתוך כי אחרת הדג עלול להתפרק בהמשך, הצלחת היא כמו קנבס לציור, ברגע שחומרי הגלם יפים וטעימים ניתן לצייר עם המרכיבים, תרגישו חופשיים ליצור את הבסיס שלכם,

חומרים:

  • 300 גרם סלמון
  • רבע כוס שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • ·       2 כפות זעתר

קרם סלמון:

  • 200 גרם סלמון
  • ·       1 בצל קטן
  • ·       3 כפות מיונז
  • כפית חרדל
  • ·       2 שיני שום
  • חצי כפית מלח

קרם סלק:

  • 1 סלק בינוני
  • ·       5 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית
  • ·       2 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח דק
  • מעט פלפל שחור טחון

קריספי קינואה:

  • חצי כוס קינואה מבושלת
  • ·       2 כפות שמן זית
  • כפית מלח דק

אופן ההכנה:

  • טבעות סלמון – בעזרת רינגים קורצים עיגולים בעלי קוטר שונה, מברישים בשמן זית ומיץ לימון, ומפזרים זעתר, אופים בתנור חם 12 דקות.
  • את שאריות הסלמון מהחיתוך מכינים מוס סלמון – אופים את יתרת הסלמון 12 דקות בחום של 180 מעלות, טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לקרם חלק.
  • קרם סלק – עוטפים את הסלק עם השום בניר פרגמנט וניר כסף, אופים שעתיים ב 150 מעלות עד שהסלק רך, מקלפים חותכים ומעבירים למעבד מזון יחד השום ויתר המרכיבים, טוחנים למחית חלקה.
  • קריספי קינואה – מערבבים את החומרים ומפזרים תבנית מרופדת בניר אפייה, אופים בתנור חם על 150 מעלות כ 20 דקות עד שהופך להיות קריספי.
  • בניית המנה – בעזרת הרינג משאירים סימינים עגולים של קרם סלק על הצלחת, מזלפים מוס סלמון ומסדרים קריספי קינואה, מניחים את חישוקי הסלמון בתוך עיגולי הסלק.

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.