"רק לפעמים באמצע צחוק, על הפנים משתוללת כאן סופה, כמו באיסלנד" שלמה ארצי בשירו איסלנד.
החורף הישראלי ידוע כחורף לא בועט במיוחד, אבל כשהוא מגיע, בהחלט מרגישים אותו, וזה הזמן להתכרבל בסמיכה וללגום מרק עגבניות מהביל שמחזיר את החיוך לפנים, במתכון של מרק העגבניות עם אורז שמוגש פה, האורז מתבשל ביחד עם המרק, מה שמבטיח שילוב טעמים מדויק, אך זה עלול להוות גם בעיה היות והאורז סופח מים כל עוד הוא חם, ואז המרק נהיה סמיך מידי, מה גם שחייבים לערבב כל הזמן שלא ידבק.
האופציה השנייה והמומלצת היא להכין אורז לבן בנפרד כמו שאתם מכירים ולקראת סוף הבישול לערבב לתוך המרק, (אפשר לקרוא בפוסט הזה איך מכינים אורז).
מתכון למרק עגבניות עם אורז:
- 5 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות
- 2 בצל קצוץ קטן
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- אבקת מרק עגבניות
- מלח פלפל
- חופן פטרוזיליה
- 1 כוס אורז
אופן ההכנה:
לאדות על להבה בינונית, בצל, ושום, 5 דקות, להוסיף את השורשים לעוד חמש דקות, ולהוסיף את העגבניות, לסגור מכסה ולבשל 5 דקות, להוסיף מים בערך שני ליטר, עד לכיסוי ועוד כפול, להביא רתיחה, לתבל, ולבשל במשך חצי שעה, טועמים ומתקנית תיבול.
בשלב זה מוסיפים את האורז הלא מבושל, מערבבים כל כמה דקות למשך 15 דקות בערך, עד שהוא מתאחד, לטעום ושוב לתקן תיבול, במידה ורוצים להכין בגרסה הקלה ומהירה להכנה, וזה לדעתי גם מתכון מומלץ יותר, מחכים עוד רבע שעה ומוסיפים אורז לבן מבושל בכמות רצויה.
3 מחשבות על “מתכון למרק עגבניות עם אורז”
איסלנד ומרק עגבניות ביחד…. שילוב מנצח.
הולכת היום לקנות שורש סלרי ופטרוזיליה ולהכין.
דיווחים בהמשך.
אין עליך, עשיתי היום את המרק לפי המתכון שלך והיה נפלא
בכייף תמיד, והכי חשוב שיהיה בתאבון.