רובינו הגדול אוכלים דג בליל שבת ואין על זה ויכוח, משום מה נוצר מנהג כזה שכבר עובר בדורות-לאכול דג בערב שבת. ולרוב אנחנו נצמדים לאותו מתכון כי אנחנו רגילים אליו וכי בני המשפחה נעולים רק עליו. אבל מידי פעם כבר נמאס ורוצים קצת לגוון ולרענן. האמת שישנם אנשים החיים על דגים גם באמצע שבוע ולא רק בסופם, לדוגמה בארוחת דגים לחברים ומשפחה. דג פורל במרינדת רימונים והדרים נשמע לכם מעניין בתור גיוון?
חומרים:
- 4 יחידות פילה דג פורל מפולט
- 2 תפוזים סחוטים
- חצי כוס רכז רימונים
- 1 לימון סחוט
- 1 קורנפלור להסמכה
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל המוצרים מלבד הקורנפלור והדג, טועמים ומתקנים תיבול.
- משרים את הדג במרינדה חצי שעה.
- מטגנים את הדג על צד העור במחבת חמה עם מעט שמן.
- הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ5 דקות.
* לחלופין אפשר לאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות למשך 20 דקות.
הכנת רוטב רימונים וההדרים לדג:
- את המרינדה שנשארה בקערה שמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- בקערה קטנה נוספת, מערבבים כוס מים עם כף קורנפלור וטורפים להסמכה הרצויה.
המלצת הגשה:
- מניחים בצלחת עמוקה את הדג. מעליו 2 כפות רוטב ומקשטים בפלחי פירות טריים.
המתכון פורסם בעיתון "בתוך המשפחה" מספר 803
צילום וסטיילינג: שושי סירקיס