לפני כעשור, קיבלתי החלטה להתמקד בעולם הבשר. כי הרגשתי שאני לא בקיא מספיק בתחום, והחלטתי להעמיק את ידיעותיי.
במשך שנה, השתתפתי במגוון קורסים, ביניהם קורסי קיצוב, שרקוטרי, הכנת נקניקיות, ביקורים במפעלי בשר וקצביות, וכן התייעצויות עם שפים ומומחי בטיחות מזון. במהלך תקופה זו, נשאבתי אל תוך עולם הבשר, והרגשתי צורך עז להרחיב את אופקיי בתחום.
במקביל, החלו אנשים רבים להפנות אליי שאלות בנוגע לבשר. בתחילה, נעזרתי בקולגות שלי על מנת לספק מענה מקצועי ומקיף. אולם, ככל שעבר הזמן, הבנתי כי הידע שצברתי חייב להיות מתועד בצורה מסודרת.
החלטתי לקחת על עצמי אתגר ולתעד את כל הידע שצברתי. הבנתי כי מדובר במשימה מורכבת שדורשת השקעה ומאמץ רבים. על מנת להצליח במשימה, המשכתי להתייעץ עם קולגות ומומחים בתחום הבשר.
לאחר גיבוש החומרים, התגבש הקונספט של הספר. לאחר עבודה מאומצת, הצלחתי לזקק את המבנה המדויק שלו:
ראשית כי אני הרבה יותר מבין בו מאשר באחורי, ושנית הקיצוב באחורי הרבה יותר מסובך ללמידה ועדיין עוד לא מבוסס נכון בגלל כל נושא הכשרות, לכן השארתי את החלק השני של הפרה לספר הבא, כלומר יהיו בו נתחים מהספרה 1 ועד 10 עובר דרך ראש לשון ובשר טחון.
כל נתח מתחיל במידע מקצועי מעמיק ומורחב, הוא מספר את מבנה הנתח, מעט היסטוריה אם יש, טעמים, סגנונות קיצוב שונים ועוד, הכל בצורה מאוד מקצועית ומפורטת, בהמשך ממש לפני המתכונים יהיה את כל המידע הזה בגרסה קצרה ומתומצתת לקהל הביתי שלא רוצה לקרוא לעומק, רק להבין את הטעמים שמתחברים אליו וקצת רקע על המבנה וזהו.
כל תמונות הנתחים אנחנו עשינו ועל כל תמונה של נתח חי מופיע איור שמתאר את מה שקוראים במידע המקצועי, כך שאם כתוב שיש שכבות של שומן ועצם, האיור על הנתח החי יראה בדיוק איפה זה ועל מה מדובר.
לצורך צילום המתכונים ביקשה ממני שושי הצלמת והסטייליסטית של הספר שאני יתגבש על סיפור שקורא בתוך התמונות, נכנסתי לנושא וכתבתי סיפור מרתק על ימי קום המדינה, קצביה קטנה בירושלים וקצב יהודי זקן, הסיפור גם מופיע בתחילת הספר ואת כל התמונות צילמנו במקומות שונים בבית שלו, זה נתן אווירה מטורפת ורקע יפה לכל מתכון ומתכון.
מיד אחרי המידע המקצועי הקצר יש מתכון בסיס, כדי להבין אותו חייבים לקרוא את ההסבר איך נכון לקרוא אותו, ואז מתחיל הקסם, המתכון הוא בלי חומרי גלם, כלומר אני לא יכתוב 2 בצל או ליטר יין אדום, במקום זה אני יכתוב נוזל או ירקות שורש, כאשר הרעיון הוא לכתוב מתכון בלי חומרי גלם ולהשאיר את הבחירה של חומרי הגלם בידיים שלכם, את כל ההסבר איך לעשות את הנתח ואיזה טעמים מתאימים לו הבאתי במדויק.
המתכון הראשון בסדרה הוא גורמה, שם הרגשתי משוחרר יותר, השתמשתי שיטות עבודה אחרות, טכניקות בישול מתקדמות, כל המתכונים כתובים עם המרה לסו וויד, חומרי גלם לפעמים מיוחדים יותר ותוצאה קצת מפונפנת, כזאת שלא מכינים כל יום, אבל כייף לדעת אותה.
המתכון השני בסדרה של כל נתח הוא עממי, שם השתמשתי רק בחומרי גלם שיש בכל סופר רגיל, וגם שיטות הבישול פשוטות להכנה והבנה, מתכון שיתאים לכל בית בישראל.
במתכון השלישי התמקדתי בעל האש, אבל לא הסטנדרטי אלה קצת לפתוח את הראש, לקחת נתחים בבישול ארוך לבשל בישול מקדים ואז להניח על המנגל ולהוציא טעמים מטורפים כך יצאו כל הנתחים בבישול ארוך ישר מהמנגל, הטעמים מטורפים וגם האופציות פתוחות.
בין לבין פיזרתי המון ידע מקצועי מקיף על בשר, משלב השחיטה דרך הסברים על כשרות דרך יישון בשר, מושגים מעולם השרקוטרי, שיטות בישול שונות, הסבר ארוך על שיטת הסו וויד, טכניקות צלייה מהעולם וגם בטיחות מזון, איך שומרים על בטיחות מזון במטבח הביתי והמקצועי.