מכשיר וואקום

מחיר מיוחד לאתר:

350

שיטת הבישול בסו וויד כבר מזמן יצאה מהמטבח המקצועי, והשתלבה במטבח הביתי, הנוחות והפשטות שלה שבו את ליבם של כל חובבי הבישול, אם אתם עדיין מתלבטים ולא מבינים איך השיטה הזו עובדת, הכנתי לך הסבר מפורט ומדוייק על השיטה, תיהיו מופתעים לראות כמה זה פשוט כנסו לקישור הבא להסבר מלא עם כל המידע.

מכשיר הוואקום הוא הצלע החסרה בשיטת הבישול הזו.

בבישול בסו וויד יש שני עקרונות שברגע ששומרים עליהם מקבלים תוצאות מטורפות, הראשונה זה המוט סו וויד  והשנייה זה המכשיר וואקום, תפקידו לייצר סביבה אטומה הרמטית לחדירת מים מסביב לחומר גלם שמתבשל בסו וויד, בתוך השקית חשוב מאוד שלא יהיה גם אוויר, היות ואוויר חוצץ בין חומר הגלם ולא יעביר את החום בצורה נכונה, בנוסף עוצמת השאיבה גם היא חשובה במניעת כיסי אוויר לאורך הבישול. 

סקירה מהירה של המכונות שקיימות בשוק:

  • לתעשיית המסעדות קיימת מכונה של תא לחץ, כלומר השאיבה של הוואקום מתבצעת בצורה שונה מהמכונות הביתיות והיא על ידי שאיבה מתוך תא לחץ, זו המכונה היחידה שניתן לשאוב איתה שקיות אשר בתוכה נוזלים בצורה רגילה, המכונה מאוד יקרה, היא גדולה ותופסת מקום, זה מתאים בעיקר לקהל המקצועי ופחות ללקוח הביתי, אם בכל מקרה אתם מחפשים כזה, שילחו הודעה ואני יארגן אתכם במכונה מקצועית עם תא לחץ.
  • מכונת וואקום ביתית שפועלת על ידי שקיות מחורצות ומיועדות במיוחד למכונות אלו, כמובן שהם חייבות להיות מיועדות לבישול בחום ולאורך זמן (את כל המידע יש לכם בדף של השקיות) מכונות אלו אינם מיועדות להכניס לוואקום שקיות עם נוזלים, אבל כן יש כל מיני טריקים כדי ליצור וואקום עם שקית שיש בה נוזל, וזה רק אחרי הכרות עם המכונה, בהמשך אני יפרט טיפים, למכונה הביתית מתאימים רק שקיות שבצד אחד שלהם יש מעין שתי וערב של חריצים וזה על מנת שהמכונה תוכל לשאוב בצורה נכונה, שקיות אלו נקראות שקיות מחורצות, השקיות מגיעות או בצורת גליל או כשקיות נפרדות, ההבדל הגדול בין המכונות הביתיות הוא בשני פרמטרים עיקריים, הראשונה היא עוצמת הוואקום והשנייה היא פס הסגירה, כדי שיהיה הרמטי חוב שהסגירה תהיה חזקה,במכונות המקצועיות שאינם תאי לחץ, הפס סגירה יהיה כפול וכך גם בחלק מהמכונות הביתיות, במכונה שצירפתי לכם פה היא המכונה שאני עובד במטבח הביתי שלי, נוחה, קומפקטית, נותנת עבודה, ומביאה תוצאה משביעה רצון. 
  • אופציה נוספת ליצירת שקית אטומה לנוזלים, היא על ידי שימוש בשקיות זיפ לוק, שזה שקיות עם סגירה ידנית, אופן השימוש הוא כזה, ממלאים אמבט מים, מכניסים את חומר הגלם לתוך השקית ומטביעים את השקית בתוך האמבט כך שרק הסגירה תישאר מחוץ למים, לחץ המים ידחוף את האוויר החוצה וכך תקבלו שקית ללא אוויר, כעת רק נשאר לסגור ידנית את הסוגר, הבעיה בשיטה היא הסרבול שבה, והעוצמה הנמוכה של הלחץ בתוך השקית, השיטה הזו מיועדת רק עבור מתחילים שאינם רוצים להשקיע, אני אישית ניסיתי כמה פעמים, ומהר מאוד הבנתי שזאת לא באמת שיטה לעבודה נוחה ויעילה גם לא במטבח הביתי, במיוחד שיש היום לקנות במחיר מוזל מאוד את המכונת וואקום.

טיפים לשימוש נכון במכונה ביתית:

  • חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים בשקית, אני אוהב להכין תערובת תבלינים יבשה שיושבת עם נתח מעט לפני שהוא נכנס לשקית וכך גם שארית הנוזלים נספגים בתערובת.
  • מקפלים את שולי השקית לפני הכנסת חומר הגלם, וזה כדי להשאיר את שולי השקית נקיים להדבקה מיטבית אחרי השאיבה. 
  • במידה ושואבים שקית עם נוזלים כמו קונפי שום, או נתח עם יין לדוגמה מומלץ לעבוד בשני שיטות במקביל, הראשונה לעבוד עם כפתור הפעלה ידני, כלומר השאיבה לא תתבצע אוטומטית על ידי המכונה אלה על ידי לחיצה שלכם כך שבכל רגע נתון תוכלו לראות את גובה הנוזלים ולעצור את השאיבה, טכניקה נוספת היא להעמיד את השקית מאונך ולא מאוזן כמו בשאיבה רגילה, ממקמים את מכונת הוואקום קרוב לכיור, ואת השקית עם הנוזלים מעמידים בגובה הכיור כלפי המכונה, כך הנוזלים יעלו לאט יותר כלפי מעלה. 
  • מנקים אחרי כל פעולה את המכשיר כדי לשמור נכון את אורך החיים שלו.