דייסת סולת עם גרנולה ביתית- שף ישראל דודק, צילום וסטיילינג: שושי סירקיס, פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה'

דייסת סולת וחמוציות עם גרנולה ביתית

לחלקכם זה יזכיר טעמי ילדות, ויש כאלו שלא יוותרו על דייסת קווקר, אבל אם עוד לא ניסיתים כדאי שתתחילו עכשיו… אחרי שתפתחו בוקר חורפי גשום עם דייסה סמיכה וקרנצ'ית תתמכרו לטעם ולמרקם. את הגרנולה אפשר להכין שבוע קודם ביום חורף שימשי, ואז, כשהגשם דופק על החלון, נשאר רק להכין את הדייסה לערבב עם הגרנולה ולהתחמם.

חומרים:

לדייסת סולת:

  • חצי כוס סולת
  • 1 ליטר חלב
  • מקל קינמון
  • רבע כוס סוכר
  • מעט רום

לחמוציות בחלב:

  • חצי כוס חמוציות
  • חצי כוס חלב

לגרנולה ביתית:

  • 3 כוסות שיבולת שועל (לא מהיר הכנה)
  • כוס גרעיני דלעת
  • כוס פיסטוקים
  • כוס גפרורי שקדים
  • חצי כוס קוקוס
  • 3 כפות דבש
  • כף וחצי גדושות קינמון
  • רבע כוס שמן קנולה
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:

דייסת סולת:

  • מרתיחים חלב, מקל קינמון, סוכר, מביאים לרתיחה עדינה מנמיכים את האש ומבשלים שבע דקות, מוציאים את מקל הקינמון.
  • מוסיפים רום, מערבבים, ומוסיפים את הסולת בזרם דק תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית כדי שלא יווצרו גושים, מבשלים עשר דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • מערבבים עם החמוציות ובודקים טעמים, מגישים.

חמוציות בחלב:

  • מבשלים על להבה נמוכה את החלב והחמוציות עשר דקות או עד שכל החלב נספג בחמוציות, מעבירים לדייסה.

גרנולה ביתית:

  • מרתיחים בסיר את הדבש והשמן עד שכל הדבש מעורב עם השמן. מורידים מהאש.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים עם התערובת החמה עד שהכל מצופה בדבש.
  • משטחים על נייר אפיה המונח על תבנית אפייה,
  • אופם על 120 מעלות למשך שעה, מקררים ומגישים מעל הדייסה.
  • את השאריות שומרים בצנצנת אטומה.

 

צילום וסטיילינג: שושי סירקיס

פורסם בעיתון 'בתוך המשפחה'

אשמח לשמוע מה חשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתעדכן על פוסטים חדשים?

אני נזהר מאד משליחת ספאם. אשלך לך רק פוסטים חדשים שעולים לאתר.